Een warmteverliesberekening (ook wel transmissieberekening) wordt door een van de deskundigen van TiMaX opgesteld. Met een warmteverliesberekening wordt het aansluitvermogen voor het verwarmen van binnen de thermische schil gelegen ruimten bepaald.
ISSO 51 woningen en woongebouwen
Er zijn verschillende normen waarmee gerekend wordt:
De ISSO 51, 53 en 57; warmteverliesberekeningen voor resp. woningen en woongebouwen, utiliteitsgebouwen en ruimten hoger dan 4 meter.
Wij hebben ons (tot op heden) gespecialiseerd in de ISSO 51 en kunnen op dit moment de warmteverliesberekeningen van woningen en woongebouwen voor u verzorgen!
Twee soorten warmteverlies
Het warmteverlies is de warmte die een gebouw verliest via gevels, vloer, dak etc….; hoe slechter de thermische isolatie c.q. schil is, hoe groter dus het warmteverlies.
Er zijn twee soorten van warmteverlies. Ten eerste het oppervlakteverlies. Dat is het verlies van warmte via muren en koudebruggen. En verder het verlies via luchtvernieuwing dus de opwarming van nieuwe lucht.
Deze twee gegevens vormen het totale warmteverlies en zijn nodig om het benodigde vermogen van de verwarming in een woning te berekenen.
Bij de huidige toepassing van luncht-warmtepompen en grondwarmtepompen is de warmteverliesberekening dus een essentiële berekening voor het bepalen van het aansluitvermogen uw verwarmingssysteem.